szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Grillowane mielone z fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Danie na grilla i nie tylko. Doskonałym dodatkiem do tego mielonego mogą być grillowane warzywa: cukinia, papryka, bakłażan. I sos czosnkowy.

Grillowane mielone z fetą

Składniki:

Grillowane mielone z fetą

 

Sposób przygotowania:

Grillowane mielone z fetą

Przygotowanie mięsa

Grillowane mielone z fetą
Mięso mielone przed zawinięciem z serem feta.

Cebulę i czosnek obrać, a potem drobno posiekać. Dodać do mięsa mielonego. Wymieszać dokładnie z jajkami i przyprawami.

Wymieszane mięso podzielić na 4 części i rozłożyć na folii aluminiowej. Uformować z niego płaskie placuszki.

Na każdym ułożyć pokrojony w paski ser feta.

Smażenie

Grillowane mielone z fetą
Mielone smażymy ciasno zawinięte w folię aluminiową.

Placki z mielonego złożyć na pół ciasno owijając folią aluminiową. Na rozgrzanej patelni grillowej lub grillu ułożyć mięso zawinięte w folię i grillować po 4 minuty z każdej strony.

Następnie odwinąć z foli i zrumienić z obu stron na patelni. Podawać z grillowanymi warzywami i sosem czosnkowym.