BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1386]

Grillowane pałki kurczaka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne, mocno pikantne pałki kurczaka z grilla, które rozeszły się jak ciepłe bułeczki. Nawet maluchy zajadały się nie patrząc na to że mocniej pikantne.

Grillowane pałki kurczaka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Grillowane pałki kurczaka

 

  • pałki kurczaka 2 kg,
  • oliwa 1/4 szkl,
  • przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka,
  • papryka ostra 1/2 łyżeczki,
  • papryka słodka 2 łyżeczki,
  • grill ognisty 1 płaska łyżka,
  • sól do smaku,

Sposób przygotowania:

Grillowane pałki kurczaka
Pałki kurczaka myjemy, osuszamy i wkładamy do większego naczynia czy miski. Pałki polewamy oliwą, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy tak aby przyprawy połączyły się z olejem i mięsem.

Tak przygotowane pałki odkładamy w chłodne miejsce na 2 godziny.

Po tym czasie pałki układamy na rozgrzanym grillu i grillujemy do miękkości mięsa z każdej strony co jakiś czas obracając mięso.

Podajemy z ulubioną sałatką lub ulubionym sosem.
Grillowane pałki kurczaka
Pałki po oczyszczeniu umyciu i osuszeniu wkładamy do miski dodajemy olej i przyprawy
Grillowane pałki kurczaka
Całość dokładnie mieszamy do połączenia się składników z mięsem ,odkładamy na 2 godziny w chłodne miejsce
Grillowane pałki kurczaka
Pałki wkładamy na rozgrzany grill i grillujemy do miękkości mięsa,obracając co jakiś czas