Sposób przygotowania:
Grillowane roladki z fetą
Mięso z piersi indyka myję, i osuszam na papierowym ręczniku, dzielę na plastry i rozklepuję delikatnie. Każdy kawałek posypuję obficie suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Fetę kroję na odpowiednie kawałki( wielkość ciut mniejsza od plastrów mięsa) Na każdy przyprawiony płat wykładam kawałek fety, i zwijam roladki. Zawijam w folię. Odstawiam na minimum godzinę do lodówki. Po tym czasie smaruje delikatnie olejem i grilluję.Podaję z rozmaitymi warzywami.
Netka
zbysiowa
Pyszne Anetko;)
Ela Dz
zbysiowa
Hahhaaaaa, Eluniu, ale tej fety nie wyczujesz, smaki się mieszają, a ona dodaje lekkiej słoności:) Ale jak tak bardzo przeszkadza, to zamienimy na mozzarellę;)
edytaha
zbysiowa
Nie mam pojęcia hihi))
mysza75
zbysiowa
Częstuj się Madziu:)
evita0007
zbysiowa
Ewciu, grilluj powoli na mniejszej mocy, później możesz podpiec:)
Siusiek
zbysiowa
Piekłam na elektrycznym;)
Siusiek
o to super będę musiała wygrzebać z szafy elektryczny, w końcu się na coś przyda :P
marietta
zbysiowa
Marietko, ale masz skojarzenia :D
marietta