SUPERPRZEPIS

Grillowane roladki z fetą

  • 16
  • zbysiowa
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17
Grillowane roladki z fetą Więcej zdjęć (5)

Pyszne soczyste roladki z fetą i suszonymi pomidorami.

Składniki:

Grillowane roladki z fetą

 

  • Pierś i indyka około 60 dag
  • Feta 25 dag
  • Pomidory z czosnkiem i bazylią mielone w słoiczku
  • Olej do smarowania mięsa

 

Sposób przygotowania:

Grillowane roladki z fetą
Mięso z piersi indyka myję, i osuszam na papierowym ręczniku, dzielę na plastry i rozklepuję delikatnie. Każdy kawałek posypuję obficie suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Fetę kroję na odpowiednie kawałki( wielkość ciut mniejsza od plastrów mięsa) Na każdy przyprawiony płat wykładam kawałek fety, i zwijam roladki. Zawijam w folię. Odstawiam na minimum godzinę do lodówki. Po tym czasie smaruje delikatnie olejem i grilluję.Podaję z rozmaitymi warzywami.
Grillowane roladki z fetą
Mięso z piersi indyka myję, i osuszam na papierowym ręczniku, rozklepuję delikatnie. Każdy kawałek posypuję obficie suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią
Grillowane roladki z fetą
Fetę kroję na odpowiednie kawałki( wielkość ciut mniejsza od plastrów mięsa).
Grillowane roladki z fetą
Na każdy przyprawiony płat wykładam kawałek fety, zwijam roladki.
Grillowane roladki z fetą
Odstawiam na minimum godzinę do lodówki. Po tym czasie smaruje delikatnie olejem i grilluję.

Tagi:

mięso indyk