Grillowane szaszłyki 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Idealna przekąska podczas rodzinnego spotkania na świeżym powietrzu

Grillowane szaszłyki 4

Składniki:

Grillowane szaszłyki 4

 

 

Sposób przygotowania:

Grillowane szaszłyki 4
1. Cukinię obrać i pociąć w plasterki o szerokości około 1 cm. Kalafior umyć, podzielić na różyczki, a następnie gotować przez 5 minut w osolonym wrzątku i odcedzić. 2. Cebulę obrać i razem z kiełbasami pokroić w talarki. Paprykę oczyścić, a po usunięciu gniazd nasiennych pokroić na kwadratowe kawałki. Patyczki do szaszłyków delikatnie skropić wodą, po czym wbijać na nie na przemian kiełbasę, cukinię, cebulę, paprykę oraz różyczki kalafiora. Kolejność jest dowolna. 3. Szaszłyki posypać przyprawą oraz podpiekać na rozgrzanym grillu przez 20 minut, co jakiś czas je obracając. Dodatkowo podczas grillowania można je posmarować odrobiną płynnego miodu wymieszanego z ulubionymi przyprawami. Szaszłyki podawać z musztardą