Sposób przygotowania:
Grillowane warkocze z kurczaka z nutą cynamonu
WARKOCZE: Filety z piersi kurczaka umyj i osusz. Przekrój wzdłóż na pół. Każdy kawałek mięsa natnij wzdłuż w dwóch miejscach (tak aby przypominał ośmiorniczkę o trzech odnóżach). Zapleć warkocz. Mięso oprósz solą, pieprzem kolorowym, papryką oraz cynamonem. Lekko wetrzyj przyprawy. Warkocze skrop oliwą i ułóż na grillu. Grilluj po około 8 minut z każdej strony. SAŁATKA: Z brzoskwini usuń pestki. Pokrój na ćwiarki. Banana obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Owoce ułóż na grillu i grilluj po 3 minuty z każdej strony. Sałaty opłucz i rozdrobnij. Wymieszaj z grillowanymi brzoskwiniami i bananem. Dodaj maliny. Delikatnie wymieszaj. Jogurt naturalny wymieszaj z sokiem z cytryny i cukrem. Przygotowanym dresingiem polej sałatkę. Grillowane warkocze ułóż na talerzu. Podawaj z sałatką z grillowanych owoców.