Sposób przygotowania:
Grillowane ziemniaczki ziołowe
Ziemniaki umyć, obrać i ugotować w osolonej wodzie (al dente). Wyjąć z wody. Każdego ziemniaka pokroić w grubsze plastry, ułożyć na kawałku folii aluminiowej.
Następnie przygotować sos Winiary wg instrukcji na opakowaniu. Polać nim pokrojone ziemniaki. Ewentualnie doprawić do smaku pieprzem i solą. Zawinąć delikatnie w folię, formując pakunki. Umieścić na ruszcie. Grillować, aż ziemniaczki staną się chrupiące. Trwa to ok. 30-40 min.
Podawać z sosem czosnkowym Winiary.
Następnie przygotować sos Winiary wg instrukcji na opakowaniu. Polać nim pokrojone ziemniaki. Ewentualnie doprawić do smaku pieprzem i solą. Zawinąć delikatnie w folię, formując pakunki. Umieścić na ruszcie. Grillować, aż ziemniaczki staną się chrupiące. Trwa to ok. 30-40 min.
Podawać z sosem czosnkowym Winiary.