Doda

Doda

Szef Kuchni
[Przepisów: 97]

Grilowana kiełbasa (Chiny)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 6

Kiełbaskę przeciąć wzdłuż, a następnie każdą połówkę na dwie części.

Grilowana kiełbasa (Chiny)

Składniki:

Grilowana kiełbasa (Chiny)

 

  • kiełbaska wieprzowa
  • duża cebula dymka, część białamarynata:
  • łyżka sosu sojowego
  • łyżka wina ryżowego
  • łyżeczka sosu ostrygowego
  • łyżeczka sosu chili

Sposób przygotowania:

Grilowana kiełbasa (Chiny)
Kiełbaskę przeciąć wzdłuż, a następnie każdą połówkę na dwie części. Wymieszać składniki marynaty, polać nią kiełbaskę, odstawić na minimum 30 minut. Cebulę dymkę pociąć w półplasterki. Grilować kiełbaskę i cebulę na średnim żarze, obracając od czasu do czasu, aż się ładnie przyrumieni.

Tagi:

sosy kielbasa