Sposób przygotowania:
Szaszłyki z suszonymi owocami
Filet umyć , osuszyć i pokroić w gruba kostkę. Mięso oprószyć solą, pieprzem. Oliwę, sos sojowy połączyć z imbirem i papryka w proszku, wymieszać i polać mięso.
Mięso przykryć i odstawić na minimum godzinę do lodówki. Kawałki mięsa, wyjąć z marynaty i lekko osączyć. Śliwki i morele opłukać, osuszyć.
Mięso nadziewać na patyczki raz z morelą raz śliwką i raz z daktylem.
Ułożyć na grillu lub patelni grillowej. Piec około 10 minut od czasu do czasu odwracając.
Podawać z sałatką.
Mięso przykryć i odstawić na minimum godzinę do lodówki. Kawałki mięsa, wyjąć z marynaty i lekko osączyć. Śliwki i morele opłukać, osuszyć.
Mięso nadziewać na patyczki raz z morelą raz śliwką i raz z daktylem.
Ułożyć na grillu lub patelni grillowej. Piec około 10 minut od czasu do czasu odwracając.
Podawać z sałatką.