darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Biała kiełbasa smażona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Biała kiełbasa z chrupiącą skórką

Biała kiełbasa smażona Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Biała kiełbasa smażona

 

  • 6 lasek dobrej białej kiełbasy parzonej
  • 4 łyżki smalcu
  • chrzan wasabi, chrzan żurawinowy

Sposób przygotowania:

Biała kiełbasa smażona
Kiełbasę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Na patelnię wkładamy smalec i rozpuszczamy. Wkładamy pęto kiełbasy uważając, aby nie rozerwać flaka. Na dużym ogniu smażymy kiełbasę na brązowy kolor, następnie zmniejszamy mocno ogień, przykrywamy patelnię pokrywka i dusimy ok 15-20 minut co jakiś czas ostrożnie przekładając na drugą stronę. Podałam z dwoma rodzajami chrzanu i świeżym chlebem z masłem.
Biała kiełbasa smażona
Najpierw na dużym ogniu mocno podsmażamy
Biała kiełbasa smażona
Przykrywamy pokrywką i duzimy na małym ogniu