edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Grillowana pierś indycza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 19

Pierś zamarynowana w jogurcie greckim z koncentratem pomidorowym i rozmarynem. Przed rozpoczęciem sezonu grillowego warto przetestować, czy odpowiada nam takie połączenie smaków.

Grillowana pierś indycza Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Grillowana pierś indycza

SKŁADNIKI:

  • 40 dag piersi indyka

MARYNATA:

DODATKOWO:

  • olej do spryskania patelni grillowej

Sposób przygotowania:

Grillowana pierś indycza
Mięso pokroić w plastry w poprzek włókien, umieścić w misce. Rozmaryn opłukać, oderwać igiełki od łodygi. Czosnek obrać, drobno posiekać.

Do mięsa dodać wszystkie składniki marynaty, dokładnie wymieszać, miskę zafoliować i odstawić do lodówki na kilka godzin.

Patelnię grillową spryskać lub posmarować olejem, dobrze rozgrzać. Mięso usmażyć z obu stron na rumiano, od razu podawać z dowolnymi dodatkami.
Grillowana pierś indycza
Plastry mięsa umieścić w misce, dodać składniki marynaty.
Grillowana pierś indycza
Dodać oderwane od łodygi igiełki rozmarynu i posiekany czosnek.
Grillowana pierś indycza
Dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki.
Grillowana pierś indycza
Kłaść na rozgrzaną natłuszczoną patelnię.
Grillowana pierś indycza
Smażyć z obu stron.

Tagi:

grill indyk dania