Sposób przygotowania:
Kiełbasa smażona z cebulką wg p.jola1
Każdy kawałek kiełbasy nacinamy na całej długości kiełbasy z obu stron, nastepnie z obu stron każdy kawałek kiełbasy posypujemy czerwoną papryką. 2 cebule obieramy z łupin, przekrawamy na pół i kroimy w pół plastry. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju, układamy obok siebie kiełbasy, z drugiej strony wsypujemy pokrojoną cebulę, doprawiamy ją solą i również posypujemy papryką. Smażymy kiełbasę na rumiano z obu stron, podczas smażenia w miejscach nacięcia kiełbasa sie otworzy i wniknie tam papryka. Cebulę, co jakiś czas mieszamy drewnianą łyżką, żeby równomiernie się zrumieniła. Kiełbasę wykładamy na półmisek, wokół niej układamy smażoną cebulkę. W rogach kładziemy musztardę i keczup, podajemy również ogórki konserwowe. Do tak usmażonej kiełbasy ja podaje również bułki pszenne.