paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Groszek na maśle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

idealny dodatek do wszystkich mięs

Groszek na maśle

Składniki:

Groszek na maśle

 

  • 2 puszki groszku konserwowego
  • 2 cebule
  • 1 mały pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżeczki masła
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Groszek na maśle
Groszek odcedzamy z zalewy w której się znajdował. Cebule obieramy i siekamy w drobną kostkę. Natkę pietruszki płuczemy a następnie drobno siekamy. Na rozgrzanym maśle podsmażamy cebulę. Gdy zmięknie dodajmy na patelnię groszek i natkę pietruszki, mieszamy. Całość doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy i chwile wspólnie smażymy

Tagi:

groszek