Sposób przygotowania:
Gruszeczki
1 szklankę wody zagotować z cukrem, cu-
cukrem waniliowym i sokiem z cytryny.Gruszki umyć, obrać i włożyć do wrzącego syropu. Gotowa na niewielkim ogniu do chwili, gdy owoce staną się przezroczystę ostrożnie wyjąć łyżką cedza-
kową (syrop można wykorzystać jako
smaczny napój) wlożyć do salaterek ostudzić. Budy przygotować według przepisu, ostudzić, mieszając od czasu do
czasu, aby nie powstał kożuszek, i zalać gruszki' Posypać wiórkami kokosowymi lub czekoladowymi.
cukrem waniliowym i sokiem z cytryny.Gruszki umyć, obrać i włożyć do wrzącego syropu. Gotowa na niewielkim ogniu do chwili, gdy owoce staną się przezroczystę ostrożnie wyjąć łyżką cedza-
kową (syrop można wykorzystać jako
smaczny napój) wlożyć do salaterek ostudzić. Budy przygotować według przepisu, ostudzić, mieszając od czasu do
czasu, aby nie powstał kożuszek, i zalać gruszki' Posypać wiórkami kokosowymi lub czekoladowymi.