Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Gruszeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zachęcam do skorzystania z moich przepisów , gdyż są szybkie tanie i smaczne i przynoszą niezwykłe rezultaty

Gruszeczki

Składniki:

Gruszeczki

 

  • 4 ładne jędrne gruszki
  • 4 łyżki cukru
  • cukier waniliowy
  • sok z cytrymy
  • I torebka budyniu z cukrem (śmietankowy,
  • 2 szklanki mleka
  • 1 łyżka margaryny
  • 1 łyżka wiórków kokosowych lub kawałek
  • czekolady startej na tąrce z dużymi
  • otworami

Sposób przygotowania:

Gruszeczki
1 szklankę wody zagotować z cukrem, cu-
cukrem waniliowym i sokiem z cytryny.Gruszki umyć, obrać i włożyć do wrzącego syropu. Gotowa na niewielkim ogniu do chwili, gdy owoce staną się przezroczystę ostrożnie wyjąć łyżką cedza-
kową (syrop można wykorzystać jako
smaczny napój) wlożyć do salaterek ostudzić. Budy przygotować według przepisu, ostudzić, mieszając od czasu do
czasu, aby nie powstał kożuszek, i zalać gruszki' Posypać wiórkami kokosowymi lub czekoladowymi.

Tagi:

czekolada