szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

gruszka w szynce wędzonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Fajna przekąska dla ceniących elegancję

gruszka w szynce wędzonej

Składniki:

gruszka w szynce wędzonej

 

  • 3 twarde gruszki
  • 6 plastrów wędzonej szynki
  • sok z połowy cytryny
  • pół szklanki kremówki
  • 2 łyżeczki musztardy
  • pieprz cytrynowy
  • sól
  • tymianek

 

Sposób przygotowania:

gruszka w szynce wędzonej
Gruszki obrać,przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne,każdą połówkę przekroić jeszcze raz na pół, skropić sokiem z cytryny i oprószyć pieprzem cytrynowym. Kremówkę ubić na krem, oprószyć solą i delikatnie wymieszać z musztardą. Na talerzu ułożyć ćwiartki gruszek i plasterki szynki, całość udekorować przygotowanym kremem musztardowym i oprószyć tymiankiem