paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Gruszka z camembertem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Niezwykłe połączenie pieczonej gruszki całej wypełnionej serem camembertem. Całość podana na rukoli.

Gruszka z camembertem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gruszka z camembertem

 

  • gruszka 2 sztuki
  • ser camembert 2 sztuki
  • rukola 1 garść

Sposób przygotowania:

Gruszka z camembertem
Ser camembert pokroić na małe kawałki tak aby zmieściły się do środka gruszki. Gruszki przekroić na pół i wydrążyć środki. Do środków gruszek włożyć ser. Gruszkę złożyć w całość i owinąć w folię aluminiową. Gruszki włożyć do nagrzanego na temperaturę 180 stopni piekarnika i piec około 15-20 minut. Po upieczeniu gruszkę wyjąć w folii i położyć na opłukanej i osuszonej rukoli. Podawać na gorąco.
Gruszka z camembertem
Gruszki przekroić na pół i wydrążyć środki.
Gruszka z camembertem
Ser camembert pokroić na małe kawałki tak aby zmieściły się do środka gruszki
Gruszka z camembertem
Do środków połowek gruszek włożyć ser .
Gruszka z camembertem
Gruszkę złożyć w całość i owinąć w folię aluminiową.

Tagi:

sery ser