Sposób przygotowania:
Camembert smażony z gruszkami :
Gruszkę obrać , przekroić na pól wzdłuż , usunąć delikatnie gniazda nasienne i pokroić w cienkie plasterki . Ser panierować w jajku i bułce tartej ( tak by boki też były pokryte panierką . Rozgrzać tłuszcze. Na patelnie kłaść plasterki gruszki i obsmażać po 2 minuty z każdej strony . Odłożyć na bok ( przykryć by nie wystygły za mocno ) . Na patelnię ( na ten sam tłuszcz na którym smażyła się gruszka ) kłaść serki i obsmażać po 2-3 minuty z każdej strony. Jeśli trzeba to zmniejszyć gaz na minimalny . Podawać ser obłożony podsmażonymi plasterkami gruszki z dodatkiem 2 łyżeczek konfitury z żurawiny na porcje i winogronami . Można dodatkowo posypać gruszkę świeżo zmielonym kolorowym pieprzem .
msewka
Babciagramolka
No to już wiem co robię na kolację . Ten pomysł z dodawaniem mielonych orzechów do panierki - genialny. dziękuję .
Sarenka