Sposób przygotowania:
Grillowane gruszki z kuskusem i camember
Gruszki myję, osuszam i kroję na pół. Wydrążam środek i skrapiam sokiem z cytryny. Gruszki nie ściemnieją. Krewetki marynuję w oliwie, dodaję bazylię i oregano suszone, sól, pieprz, pokrojoną papryczkę chili. Gruszki i krewetki grilluje na grillu elektrycznym. Kaszę kuskus przelewam najpierw zimną wodą, a następnie zalewam wrzątkiem. Powyżej Linii kaszy. Odstawiam na 5 minut, dodaję szczyptę soli. Z grillowane gruszki napełniam kuskusem, dodaję ser camembert, krewetkę i polówkę pomidora. Gruszki układam jeszcze na chwile na grillu, żeby ser się rozpuścił. Talerz dekoruję pomidorkami, oliwkami, i listkami Bazyli. Na każda połówkę gruszki układam gałązkę tymianku.
misia5