Sposób przygotowania:
Gruszka z kremowym serkiem na grzankach
Bagietkę kroję na kromki i opiekam w tosterze lub piekarniku.
Serki mieszam ze śmietanką i domowym cukrem waniliowym na gładką i kremową masę.
Myję gruszkę, usuwam gniazdo nasienne i kroić na cienkie plasterki. Skrapiam sokiem z cytryny, aby nie ciemniały.
Opieczone kromki smaruję cienką warstwę miodu, następnie grubą warstwę kremowego serka. Na wierzchu układam po dwa plasterki gruszki i posypuję szczyptą cynamonu.
Najlepiej smakują podane ze szklanką zimnego mleka.
Serki mieszam ze śmietanką i domowym cukrem waniliowym na gładką i kremową masę.
Myję gruszkę, usuwam gniazdo nasienne i kroić na cienkie plasterki. Skrapiam sokiem z cytryny, aby nie ciemniały.
Opieczone kromki smaruję cienką warstwę miodu, następnie grubą warstwę kremowego serka. Na wierzchu układam po dwa plasterki gruszki i posypuję szczyptą cynamonu.
Najlepiej smakują podane ze szklanką zimnego mleka.