Sposób przygotowania:
Gruszki faszerowane wątróbką
Wątróbkę umyć, osączyć, pokroić na kawałki.
Cebulę obrać, posiekać. Salami pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, włożyć cebulę i wątróbkę, smażyć 5 minut.
Następnie dodać salami i bulion, dusić 10 minut.
Na koniec przyprawić solą i pieprzem.
Gruszki umyć, obrać, ściąć wierzchy, wydrążyć, wypełnić farszem, przykryć wierzchami.
Tak przygotowane gruszki ułożyć na natłuszczonej blasze i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Zapiekać 10 minut w temp. 180 stop. C.
Gotowe gruszki posypać koperkiem.
Cebulę obrać, posiekać. Salami pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, włożyć cebulę i wątróbkę, smażyć 5 minut.
Następnie dodać salami i bulion, dusić 10 minut.
Na koniec przyprawić solą i pieprzem.
Gruszki umyć, obrać, ściąć wierzchy, wydrążyć, wypełnić farszem, przykryć wierzchami.
Tak przygotowane gruszki ułożyć na natłuszczonej blasze i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Zapiekać 10 minut w temp. 180 stop. C.
Gotowe gruszki posypać koperkiem.