danusia29

danusia29

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Gruszki w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczne gruszki w cieście

Gruszki w cieście francuskim

Składniki:

Gruszki w cieście francuskim

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 5 gruszek
  • 5 śliwek suszonych
  • 1 żółtko
  • 10 dag pistacji
  • czekolada
  • lukier

Sposób przygotowania:

Gruszki w cieście francuskim
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty . Gruszki umyj, osusz, obierz ze skórki, przekrój na pół, wyjmij gniazda nasienne. W środek gruszek włożyć suszone śliwki i czekoladę pokruszoną. Połowy gruszek ułóż na kwadratach ciasta, przeciwległe brzegi ciasta sklej ze sobą na czubku, a następnie posmaruj roztrzepanym żółtkiem. Piec 20 min w temp. 180°c. Ostudzić, polukrować posypać pistacjami.