Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Gruszki z konfiturą z żurawiny :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Można podawać jako przystawkę do mięs na gorąco i zimno lub jako samodzielną przekąskę .

Gruszki z konfiturą z żurawiny : Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gruszki z konfiturą z żurawiny :

 

  • 1 duża gruszka
  • 4 łyżeczki konfitury z żurawiny

 

Sposób przygotowania:

Gruszki z konfiturą z żurawiny :
Gruszkę przekroić na pół . Obrać . Wydrążyć gniazda nasienne . Połówki gruszki zalać wodą i ugotować na pół miękko . Ostrożnie wyjąć by nie popękała .W miejsce gniazd nasiennych nałożyć po 2 łyżeczki konfitury z żurawiny .

Prosta , wykwintna przystawka .
Gruszki z konfiturą z żurawiny :
Gruszki z konfiturą z żurawiny :
Gruszki z konfiturą z żurawiny :