Sposób przygotowania:
Gruszki z twarożkiem w galaretce
Galaretkę gotujemy według opisu na opakowaniu.
Gruszki obieramy, kroimy na połówki a następnie usuwamy gniazda nasienne. Gruszki wkładamy do garnka zalewamy wodą tak aby gruszki były przykryte dodajemy cukier i gotujemy nie całkiem do miękkości uważając aby nie rozgotować gruszek.
Twarożek mieszamy ze śmietaną oraz rodzynkami dodając cukier puder. Gruszki wyjmujemy studzimy a następnie napełniamy twarożkiem, układamy w miseczkach i zalewamy tężejąca galaretką do wysokości gruszek.
Zostawiamy do całkowitego zastygnięcia.
Gruszki obieramy, kroimy na połówki a następnie usuwamy gniazda nasienne. Gruszki wkładamy do garnka zalewamy wodą tak aby gruszki były przykryte dodajemy cukier i gotujemy nie całkiem do miękkości uważając aby nie rozgotować gruszek.
Twarożek mieszamy ze śmietaną oraz rodzynkami dodając cukier puder. Gruszki wyjmujemy studzimy a następnie napełniamy twarożkiem, układamy w miseczkach i zalewamy tężejąca galaretką do wysokości gruszek.
Zostawiamy do całkowitego zastygnięcia.
gusia1000