BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1405]

Gruszki z twarożkiem w galaretce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne, zdrowe dla dużych i małych łakomczuchów. Możemy powiedzieć że mamy trzy w jednym twarożek z rodzynkami, gruszki oraz galaretkę.

Gruszki z twarożkiem w galaretce

Składniki:

Gruszki z twarożkiem w galaretce

 

  • gruszki 2 szt ( u mnie konferencja) przekrojone na połówki,
  • twarożek śmietankowy 1 op,
  • śmietana 18 % 2 łyżki,
  • cukier puder 2 łyżeczki można dodać więcej,
  • rodzynki 2 - 3 łyżki,
  • galaretka czerwona 1 op,
  • woda zimna około 500 ml,

Sposób przygotowania:

Gruszki z twarożkiem w galaretce
Galaretkę gotujemy według opisu na opakowaniu.

Gruszki obieramy, kroimy na połówki a następnie usuwamy gniazda nasienne. Gruszki wkładamy do garnka zalewamy wodą tak aby gruszki były przykryte dodajemy cukier i gotujemy nie całkiem do miękkości uważając aby nie rozgotować gruszek.

Twarożek mieszamy ze śmietaną oraz rodzynkami dodając cukier puder. Gruszki wyjmujemy studzimy a następnie napełniamy twarożkiem, układamy w miseczkach i zalewamy tężejąca galaretką do wysokości gruszek.

Zostawiamy do całkowitego zastygnięcia.