Sposób przygotowania:
Gruszki zatopione w cieście francuskim
Rozwinęłam rulon gotowego ciasta francuskiego, następnie radełkiem pokroiłam go na miarę równe prostokąty. Całe jajko wbiłam do kubeczka i widelcem roztrzepałam je.
Pędzelkiem posmarowałam każdy kawałek ciasta francuskiego. Gruszki umyłam i obrałam ze skórki, a potem wydrążyłam gniazda nasienne.
Przekroiłam każdą na ćwiartki. Kawałki gruszek położyłam na każdy prostokąt ciasta francuskiego. Teraz wzięłam gruby cukier kandyzowany i posypałam każde ciasteczko. Wcześniej nagrzałam piekarnik do 200 stopni C i włożyłam ciasteczka do upieczenia.
Piekłam je około 15 minut, aż nabrały złotego koloru. Smacznego !
Pędzelkiem posmarowałam każdy kawałek ciasta francuskiego. Gruszki umyłam i obrałam ze skórki, a potem wydrążyłam gniazda nasienne.
Przekroiłam każdą na ćwiartki. Kawałki gruszek położyłam na każdy prostokąt ciasta francuskiego. Teraz wzięłam gruby cukier kandyzowany i posypałam każde ciasteczko. Wcześniej nagrzałam piekarnik do 200 stopni C i włożyłam ciasteczka do upieczenia.
Piekłam je około 15 minut, aż nabrały złotego koloru. Smacznego !