petronella

petronella

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Gruszkowa tarta z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

przepysznyn przepis na gruszkową tartę

Gruszkowa tarta z migdałami

Składniki:

Gruszkowa tarta z migdałami

 

  • migdałowych, 4 gruszki, 1 łyżka soku z cytryny, 2 łyżki bułki tartej, 15 dag konfitury

Sposób przygotowania:

Gruszkowa tarta z migdałami
Ciasteczka zmiksować, dodać do mąki, wsypać sól, 2/3 cukru, cukier waniliowy i margarynę. Zagnieść. Wylepić wysmarowaną formę do tarty, posypać bułką tartą. Obrane gruszki pokroić, skropić skoiem z cytryny. Ułożyc na cieście, posypać resztą cukru i migdałami. Piec w temp. 175 stopni ok. 40-50 min. Konfiture podgrzać. Jeszcze ciepłe ciasto posmarować konfiturą.