Sposób przygotowania:
Ciasto z kruszonką z białymi śliwkami
Przed pieczeniem wyjmuję wszytskie składniki z lodówki by były w temperaturze pokojowej. W misce mieszam do połączenia składników takich jak: olej słonecznikowy, cukier, jajko, sok z pomarańczy.
Następnie dodaję jogurt naturalny. Dodaję mąkę i sodę. Mieszam. Blachę o wymiarach 22 x 33 cm wykładam papierem dopieczenia. przekładam ciasto.
Śliwki myję i wyjmuję pestkę. Kroję na połówki. Układam dokładnie. Na wierzch posypuję cukrem. W osobnym naczyniu łączę składniki kruszonki i wyrabiam ręką.
Kruszonkę kruszę na ciasto. Ciasto piekę w 160 stopniach góra dół przez ok 55 min góra dó do tzw suchego patyczka.
Następnie dodaję jogurt naturalny. Dodaję mąkę i sodę. Mieszam. Blachę o wymiarach 22 x 33 cm wykładam papierem dopieczenia. przekładam ciasto.
Śliwki myję i wyjmuję pestkę. Kroję na połówki. Układam dokładnie. Na wierzch posypuję cukrem. W osobnym naczyniu łączę składniki kruszonki i wyrabiam ręką.
Kruszonkę kruszę na ciasto. Ciasto piekę w 160 stopniach góra dół przez ok 55 min góra dó do tzw suchego patyczka.