Sposób przygotowania:
Babeczki z gruszkami w musie czekoladowym
Zimne masło posiekać w kostkę, dodać mąkę, cukier i sól i wyrobić w palcach na kruszonkę, dodać jajko i zanieść ciasto. Wstawić do lodówki na 30 minut. Schłodzonym ciastem wyłożyć formy na babeczki i wstawić do lodówki na kolejne 30 minut. Gruszki pokroić w ósemki. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Śmietanę ubić z połową cukru a pozostałą część cukru utrzeć z jajkami na puszytą masę. Wymieszać delikatnie jajka, bitą śmietanę i czekoladę. Na dnie każdej foremki wyłożyć po dwie cząstki gruszek i zalać musem z czekoladą. Piec ok 30- 35 minut. `Z podanych składników można upiec jedną tartę ale trzeba wcześniej zapiec ciasto bez wypełnienia przez ok 15 minut w 200 stopniach. Wyłożyć gruszki i krem i piec ok 40 minut.
kołczu
wjosna