Sposób przygotowania:
Tort śmietanowo czekoladowyWykonanie biszkoptu:
Jaja o temp pokojowej wbijam do miski i wsypuje cukier waniliowy. Miksuję do momentu aż zrobi się puch.
Mąkę wsypuję do kubka sito i nad ubitymi jajami przesiewam i delikatnie mieszam w jedna stronę.
Formę okrągłą tortową wykładam papierem do pieczenia dno i boki. Wykładam ciasto biszkoptowe i piekę 20-25 minut w 170 stopniach.
Upieczony i ostudzony biszkopt kroje na trzy blaty.
Krem śmietanowy i czekoladowy :
Ubijam 500 ml mleka z dwoma kremami śmietankowymi na sztywno i przekładam blaty biszkopta oraz górę i boki.
Ubijam krem czekoladowy z 250 ml mleka na sztywno , wkładam do rękawa cukierniczego z kocówką" kwiatek" i wyciskam małe rozetki na górze i na dole.
Dekoruję serduszkami i listkami z czekolady.
SylaUla
lalunia
Dziękuje, milo mi bardzo ,że tak mówisz .