Sposób przygotowania:
Babeczki piernikowo-buraczane
Zblendować buraki z olejem na gładką masę. Dodaj jajka do masy buraczanej i zmiksuj.Połącz ze sobą wszystkie suche składniki. Dodaj je do masy jajeczno-buraczanej i wymieszaj do połączenia się składników.
Wlej masę do papilotek do 1/3 wysokości, nałóż małą łyżeczkę powideł śliwkowych i przykryj ciastem. Piecz w temp. 180 st. przez ok 25 minut.
Śmietanę ubij z odrobiną cukru pudru na sztywną masę.Po wyjęciu babeczek zostawiamy je do ostygnięcia. Bitą śmietanę wyłóż na babeczki i udekoruj wg własnego upodobania.
Wlej masę do papilotek do 1/3 wysokości, nałóż małą łyżeczkę powideł śliwkowych i przykryj ciastem. Piecz w temp. 180 st. przez ok 25 minut.
Śmietanę ubij z odrobiną cukru pudru na sztywną masę.Po wyjęciu babeczek zostawiamy je do ostygnięcia. Bitą śmietanę wyłóż na babeczki i udekoruj wg własnego upodobania.