światzpiernika

światzpiernika

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Grzane piwo w miodem pitnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny pomysł na jesienne wieczory i katar.

Grzane piwo w miodem pitnym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Grzane piwo w miodem pitnym

 

 

 

Sposób przygotowania:

Grzane piwo w miodem pitnym
Piwo przelewamy do garnka i podgrzewamy. Mieszamy przez cały czas, żeby się wygazowało. Dorzucamy goździki i łyżeczkę gałki muszkatołowej. Dolewamy sok malinowy i dokładamy łyżeczkę naturalnego miodu. Cały czas mieszamy. Kiedy miód całkowicie się rozpuści, dodajemy sok z cytryny i kieliszek miodu pitnego. Ściągamy garnek z ognia, żeby miód pitny nie stracił alkoholu. Przelewamy do wysokiej szklanki i posypujemy cynamonem.
Grzane piwo w miodem pitnym
Sok malinowy nada naszemu piwu piekny malinowy kolor.
Grzane piwo w miodem pitnym
Pianka z piwa opadnie, podczas podgrzewania, kiedy straci ono gaz.

Tagi:

piwo