czesio

czesio

Szef Kuchni
[Przepisów: 56]

Grzanki jagodzianki

  • 2
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Śmietanę ubijać, dodając do niej stopniowo cukier puder. Delikatnie dodać jagody,

Grzanki jagodzianki

Składniki:

Grzanki jagodzianki

 

  • 4 kromki chleba testowego
  • szklanka gęstej śmietany
  • 2 łyżki cukru pudru
  • łyżka cukru
  • kopiasta szklanka jagód
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki likieru jajecznego

Sposób przygotowania:

Grzanki jagodzianki
Śmietanę ubijać, dodając do niej stopniowo cukier puder. Delikatnie dodać jagody, wymieszać, tak, aby nie rozgnieść owoców. Masło roztopić z cukrem na patelni i smażyć na nim kromki chleba tostowego na jasnozłoty kolor po każdej stronie. Na talerzykach ułożyć grzanki, przyrumienioną stroną do góry, a na wierzch nałożyć śmietanę z jagodami. Skropić likierem i natychmiast podawać.