Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Grzanki z pastą jajeczno-serową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

coś do posmarowania pieczywa zamiast wędliny

Grzanki z pastą jajeczno-serową

Składniki:

Grzanki z pastą jajeczno-serową

 

  • kilkanaście kromek bułki albo chleba, ja użyłam grahamki,
  • 2-3 jajka,
  • 15-20 dkg sera białego twarogowego, półtłustego,
  • 2-3 łyżki majonezu + ew. 2 łyżki śmietany jeśli pasta będzie zbyt sucha,
  • do smaku: sól, pieprz mielony, papryka mielona słodka,
  • 2-3 łyżki posiekanego szczypiorku i koperku,
  • do przybrania: pomidorki koktajlowe, liście sałaty, plasterki ogórka świeżego, koperek

 

Sposób przygotowania:

Grzanki z pastą jajeczno-serową
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek. Jajka, ser, majonez, szczypiorek i po odrobinie przypraw włożyć do małego pojemnika blendera, zmiksować na gładką masę, spróbować i ew. doprawić. Kromki bułki opiec w tosterze albo w piekarniku na blasze. Każdą posmarować pastą. Ułożyć na sałacie, przybrać plasterkami ogórka i pokrojonymi pomidorkami.