Sposób przygotowania:
Grzanki z pastą sardynkową
Sardynki oczyścić, zemleć (aby pozbyć się zapachu z maszynki, wystarczy ją namoczyć niedługo w zimnej wodzie z dodatkiem octu), dodać starty ser i tyle łyżek ketchupu, aby powstała gęsta masa. Doprawić do smaku odrobiną przyprawy do ryb i nałożyć niewielkie porcyjki na krakersy. Następnie całość posypać startym serem i wstawić na 5 minut do piekarnika nagrzanego na 220 stopni Celsjusza. Najlepsze z piwem lub winem :)
Babciagramolka
olmanka
Babciagramolka
Dawno nie zagladałam w odpowiedzi na moje pytania .Wracam jeszcze raz . Kupujesz surowe sardynki ? Świeże czy mrożone ? Co to znaczy , że sama je solisz ? Marynujesz je w solance ? Trzeba by to wyjaśnić bo jeszcze ktoś posoli surową rybę jak do smazenia i będzie chciał zrobić z tego przekąskę .
olmanka