Sposób przygotowania:
Grzanki z pastą z awokado i krewetkami
Rozmrozić w zimnej wodzie krewetki. Odcedzić . Zagotować szklankę wody z 1/3 łyżeczki soli , plastrem cytryny i imbirem . Wrzucić krewetki i gotować 30 sekund. Wyłowić łyżka cedzakową. Awokado przekroić na pół , usunąć pestkę. Wyjąć miąższ do miseczki. Skropić sokiem z cytryny . Dodać 2 łyżki oleju ,majonez, szczyptę soli i pieprzu . Zmiksować ( nie musi byc na gładka masę - mogą zostać kawałeczki awokado). Pokroić bardzo drobno krewetki ( odrzucając ogonki). Odkroić skórki z chleba. Skropić go olejem z obu stron . Zrumienić na patelni. Na ciepłe nakładać warstwę pasty z awokado , posypać pokrojonymi krewetkami .