suri29

suri29

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 223]

Grzanki z rybą.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam na piątkowe śniadanie lub kolację grzanki z rybką.

Grzanki z rybą.

Składniki:

Grzanki z rybą.

 

  • ok 3-4 kromki czerstwego pieczywa np chleb pełnoziarnisty;
  • puszka szprotek w pomidorach lub śledź w pomidorach;
  • parę listków sałaty;
  • szczypiorek;
  • 1 i 1/2 łyżki oleju lub oliwy

Sposób przygotowania:

Grzanki z rybą.
Na patelni rozgrzewamy olej lub oliwę, kładziemy kromki czerstwego chleba lekko skropionego wodą i podpiekamy parę minut, aż chlebek zrobi się rumiany. Po upieczeniu wykładamy na talerz i na ciepłe grzanki kładziemy po listku sałaty, na to rybę z puszki i całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki. Najlepiej smakują na ciepło.