Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Grzanki z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Tak przygotowane grzanki są niezwykle pyszne i chrupiące. Możemy je przygotować na przekąskę, śniadanie lub kolację. Tanie i bardzo szybkie w wykonaniu.

Grzanki z tuńczykiem

Składniki:

Grzanki z tuńczykiem

Składniki:

  • 2 bułki lub 1 bagietka
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 10 dag sera żółtego
  • trochę masła
  • ketchup

Sposób przygotowania:

Grzanki z tuńczykiem
1. Bułki lub bagietkę kroimy w cienkie kromki. Następnie każdą kromkę smarujemy bardzo cieniutko masłem. Posmarowaną stroną masłem układamy na blasze. 

2. Tuńczyka dokładnie odsączmy z zalewy i nakładamy na pokrojone kromki. 

3. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy grzanki. 

4. Grzanki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut, aż będą chrupiące.