Sposób przygotowania:
Roladki rybne z brokułowym nadzieniem z frytkamiKROK 1
Marchew i ziemniaki obrać, umyć i pokroić w paski na frytki. Mieszankę warzyw wrzucić do gotującej się wody na 2-3 minuty.
KROK 2
Brokuła ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
KROK 3
Podgotowane i odcedzone ziemniaki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec 20-25 minut w 200°C z termoobiegiem.
KROK 4
W misce wymieszać widelcem ugotowanego brokuła, serek śmietankowy, przeciśnięty ząbek czosnku, sól i odrobinę pieprzu.
KROK 5
Rybę delikatnie oprószyć solą i pieprzem, nałożyć porcję brokułowego farszu i zwinąć
KROK 6
Roladki piec w piekarniku około 8minut w 200°C.
KROK 7
Gotowe frytki i rolady wyłożyć na talerz i cieszyć się smakiem. Smacznego :)
niezły kąsek
Do wypróbowania :)
Malinova
Akurat w tym przepisie wykorzystałam mintaja :)