Malinova

Malinova

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 65]

Roladki rybne z brokułowym nadzieniem z frytkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Kto by się nie skusił na marchewkowo ziemniaczane frytki z pieczoną roladką rybną? Jedna porcja obiadu to około 250 kcal, 28 g białka, 26 g węglowodanów i 3 g tłuszczy.

Roladki rybne z brokułowym nadzieniem z frytkami

Składniki:

Roladki rybne z brokułowym nadzieniem z frytkami

 

Sposób przygotowania:

Roladki rybne z brokułowym nadzieniem z frytkami

KROK 1

Roladki rybne z brokułowym nadzieniem z frytkami
Jedna porcja frytek. Z podanych składników wyszły trzy takie porcje.

Marchew i ziemniaki obrać, umyć i pokroić w paski na frytki. Mieszankę warzyw wrzucić do gotującej się wody na 2-3 minuty.

KROK 2

Roladki rybne z brokułowym nadzieniem z frytkami
Brokuła wystarczy gotować koło 5-7 minut.

Brokuła ugotować w osolonej wodzie do miękkości.

KROK 3

Roladki rybne z brokułowym nadzieniem z frytkami
Frytki przemieszać po 10 minutach pieczenia.

Podgotowane i odcedzone ziemniaki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec 20-25 minut w 200°C z termoobiegiem.

KROK 4

Roladki rybne z brokułowym nadzieniem z frytkami
Mieszać do uzyskania w miarę jednolitej masy.

W misce wymieszać widelcem ugotowanego brokuła, serek śmietankowy, przeciśnięty ząbek czosnku, sól i odrobinę pieprzu.

KROK 5

Roladki rybne z brokułowym nadzieniem z frytkami
Roladki delikatnie ułożyć obok siebie w naczyniu do pieczenia.

Rybę delikatnie oprószyć solą i pieprzem, nałożyć porcję brokułowego farszu i zwinąć

KROK 6

Roladki rybne z brokułowym nadzieniem z frytkami
Roladka po upieczeniu powinna być bardzo soczysta.

Roladki piec w piekarniku około 8minut w 200°C.

KROK 7

Roladki rybne z brokułowym nadzieniem z frytkami
Ryba jest soczysta nawet odgrzewana następnego dnia, więc gorąco polecam.

Gotowe frytki i rolady wyłożyć na talerz i cieszyć się smakiem. Smacznego :)