Sposób przygotowania:
Schabowe kieszonki z kiełbasą jajkiem i rzodkiewkąEtap 1
Plastry schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Etap 2
1 jajko ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w kostkę. Kiełbasę wycisnąć z osłonki, dodać do jajka. Rzodkiewki pokroić w ćwierć plasterki, bazylię posiekać, szalotkę pokroić w kostkę. Wszystko dodać do jajka z kiełbasą. Dodać też odrobinę soli, wymieszać.
Etap 3
Przygotowany farsz rozłożyć na plastrach schabu. Złożyć na pół, docisnąć.
Etap 4
Drugie jajko wbić do miseczki, rozbełtać, wymieszać z mlekiem. Nadziane mięso obtaczać w mące, maczać w jajku, obtaczać w bułce tartej i kłaść na rozgrzany na patelni olej.
Etap 5
Smażyć na średnim ogniu na rumiano z obu stron.
pomidox