Sposób przygotowania:
Szynka w galarecieKrok 1
Wydmuszki powinny mieć otwór koło 2 cm po szerszej stronie jajka. Wydmuszki należy wyparzyć wrzątkiem i wysuszyć. Marchew gotujemy na miękko ale tak by nam się nie rozpadała podczas krojenia.Po ugotowaniu marchewkę pokroić w kostkę i włożyć do wydmuszek. Kukurydze i groszek odcedzamy i wkładamy do wydmuszek. Szynkę kroimy w kosteczkę lub paseczki ,jak macie ochotę, również władamy do wydmuszek.
Krok 2
Do szklanki wsypujemy żelatynę, zalewamy ją zimną wodą 2-3 łyżki, mieszamy ( żelatyna gęstnieje). Wkładamy szklankę z żelatyną do mikrofali na 30 sekund, rozpuści nam się. Do gorącego buliony przelewamy rozpuszczoną żelatynę i mieszamy by nie zrobiły nam się grudki. Bulion lekko przestygł, więc zalewamy wydmuszki. Zostawiamy na około 3 godziny w lodówce i gotowe :)
pomidox
lalunia