paulina44444

paulina44444

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Grzanki ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo szybki posiłek, kiedy na wszystko brakuje czasu, a chcielibyśmy zjeść coś ciepłego. Są pyszne!

Grzanki ze szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grzanki ze szpinakiem

 

  • Chleb tostowy - 6 kromek
  • szpinak liściasty - brykiet - 6 kostek
  • żółty ser - 6 plastrów
  • czosnek - 2 ząbki
  • majeranek
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Grzanki ze szpinakiem
Chleb układamy na blaszce/ruszcie z piekarnika. Kładziemy na niego żółty ser. Szpinak rozmrażamy, czosnek obieramy i siekamy lub wyciskamy przez praskę - dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem. Rozsmarowujemy masę szpinakową na naszych grzankach i posypujemy majerankiem - obficie. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez ok. 5-8 minut. Można zrobić wersję z podwójnym serem - wtedy należy położyć jeszcze jeden plasterek sera na warstwę szpinaku.
Grzanki ze szpinakiem
Potrzebujemy chleb tostowy, szpinak i ser żółty.
Grzanki ze szpinakiem
Szpinak trzeba rozmrozić i wymieszać z czosnkiem.
Grzanki ze szpinakiem
Układamy kolejno ser i masę szpinakową, następnie posypujemy majerankiem.
Grzanki ze szpinakiem
Pieczemy kilka minut i mamy bardzo smaczny posilek.