sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

"Grzybek"

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ja osobiście robie zawsze grzybki po smażeniu sznycli, gdy zostaje mi jajko, mąka i bułka tarta.

"Grzybek"

Składniki:

"Grzybek"

 

  • składniki:
  • 4jajka,
  • 1 szklanka mąki pszennej,
  • 1/2bułki tartej,
  • szczypiorek,
  • natka pietruszki,
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

"Grzybek"
Jajka połączyć z przesianą mąka i bułką tartą. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki.Szczypiorek i natkę pietruszki dokładnie umyć i posiekać. Dodać szczypiorek, natkę pietruszki do ciasta, osolić i popieprzyć do smaku. Wszystko wymieszać. Ciasto mieszać tak długo aby nie było grudek.Masło rozpuścić na patelni.Ciasto smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z kwaśną śmietaną.

Tagi:

tarta