agaboh26

agaboh26

Kucharz
[Przepisów: 8]

Grzybki suszone

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwy sposób na domowe suszenie grzybów

Grzybki suszone

Składniki:

Grzybki suszone

 

Sposób przygotowania:

Grzybki suszone
Grzyby obieramy. Nie myjemy ich. Następnie kroimy w grubsze plastry. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia bądź gazetą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 70 stopni. Początkowo można zwiększyć temp. do 80, 90 stopni.Czas trwania suszenia to ok 2 - 3 godzin. W zależności od ilości grzybów i sposobu pokrojenia. Grzybki suszone przechowujemy w szklanym bądź plastikowym szczelnie zamkniętym opakowaniu. W suchym i ciemnym miejscu.
Wspaniały dodatek do zup., pierogów, bigosów.
Smacznego.

Tagi:

grzyby