Sposób przygotowania:
Grzybowa polanaETAP 1:
Ziemniaki ugotować, wystudzić. Jajka ugotować na twardo. Obrać.
Fileta z kurczaka pokroić w drobną kostkę, oprószyć przyprawą do gyrosa, usmażyć na niewielkiej ilości oleju na patelni, wystudzić. Ser zetrzeć na tarce jarzynowej, mieszankę warzywną i ogórki konserwowe osączyć z zalewy, jajka, wystudzone ziemniaki i cebulę pokroić w kostkę, zieleninę posiekać razem.Okrągłą tortownicę wyłożyć folią spożywczą, ułożyć ściśle obok siebie pieczarki łebkami do dołu, posypać wymieszaną zieleniną.
ETAP 2:
Wyłożyć mieszankę warzywną ze słoika, oprószyć solą, pieprzem oraz papryką, posmarować cienką warstwą majonezu,
ETAP 3:
rozłożyć ziemniaki, pokrojoną cebulę, jajka, mięso i ogórki, posypać solą i pieprzem, znów posmarować majonezem,
ETAP 4:
Posypać startym serem, przykryć folią, włożyć do lodówki najlepiej na całą noc.
Przed podaniem folię zdjąć, przykryć tortownicę talerzem i odwrócić sałatkę, odpiąć obręcz z tortownicy i podawać.
Smacznego!
ciasteczka
Jagodowa
2milutka
Jak ją zaczniesz nabierać to pewnie że cos tam sie rozwali jak to sałatka ale na pewno cała sie nie rozleci :)
Jagodowa
Super, dzięki za odpowiedź :)