Sposób przygotowania:
Kotleciki z brokuła i ciecierzycy z guacamole
Ciecierzycę namoczyć na noc. Następnego dnia przepłukać, zalać wodą i ugotować do miękkości. Odstawić do ostudzenia. Następnie rozdrobnić w melakserze, przełożyć do miski.
Brokuła umyć i obsuszyć, podzielić na mniejsze części i rozdrobnić w melakserze, przełożyć do ciecierzycy. Dodać posiekany czosnek i cebulę, posiekaną kolendrę, jajka, sól z cytryny i przyprawy.
Masę dokładnie wymieszać i odstawić na kilka godzin do lodówki (można na noc). Z masy formować małe kotleciki i smażyć na oleju. Podawać z guacamole i jogurtem.
Blog: Cooking for Emily
Brokuła umyć i obsuszyć, podzielić na mniejsze części i rozdrobnić w melakserze, przełożyć do ciecierzycy. Dodać posiekany czosnek i cebulę, posiekaną kolendrę, jajka, sól z cytryny i przyprawy.
Masę dokładnie wymieszać i odstawić na kilka godzin do lodówki (można na noc). Z masy formować małe kotleciki i smażyć na oleju. Podawać z guacamole i jogurtem.
Blog: Cooking for Emily
Magdalena88