Sposób przygotowania:
Pasta warzywno - jajeczna
Warzywa - marchew, seler, pietruszkę wyjmujemy z wody. Do żurku nie będą potrzebne a świetnie nadadzą się do zrobienia wielkanocnej pasty. To samo dotyczy jajek pozostałych ze święconki.
Warzywa kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy łyżkę majonezu i blendujemy. dodajemy jajka pokrojone na ćwiartki i jeśli trzeba to dodajemy jeszcze majonez, można zastąpić go jogurtem.
Doprawiamy solą, pieprzem, chrzanem. Blendujemy do momentu powstania gładkiej masy. Podajemy na stół posypaną kiełkami.
Warzywa kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy łyżkę majonezu i blendujemy. dodajemy jajka pokrojone na ćwiartki i jeśli trzeba to dodajemy jeszcze majonez, można zastąpić go jogurtem.
Doprawiamy solą, pieprzem, chrzanem. Blendujemy do momentu powstania gładkiej masy. Podajemy na stół posypaną kiełkami.