LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Gulasz wołowy z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

gulasz na obiad może służyć jako dodatek do kartofli

Gulasz wołowy z pomidorami

Składniki:

Gulasz wołowy z pomidorami

 

  • 600 g mięsa wołowego zrazowego
  • do marynaty potrzebujemy
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek
  • 1 opakowanie przyprawy do gulaszu
  • 100 g bekonu
  • 1 cebula
  • 100 ml wina czerwonego
  • 500 ml bulionu
  • 200 g pomidorów
  • 4 łyżki włoszczyzny
  • 1 papryka czerwona
  • 1 puszka cieciorki
  • 1 opakowanie w proszku zupy pieczarkowej

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wołowy z pomidorami
warzywa jak pomidory cebulę kroimy na kawałki bekon kroimy w paski pomidory obieramy ze skórki i również kroimy
Oczyszczone mięso kroimy w grubą kostkę i marynować w oliwie z oliwek , do której sypiemy przyprawy do gulaszu i pozostawić na około 1 h po tym czasie obsmażyć z pokrojonym bekonem,cebulą mięso ,potem wlać wino dodajemy włoszczyznę i dusimy przez około 40 minut do tego momentu aż mięso będzie miękkie dodajemy pomidory odsączoną cieciorkę z papryką do gulaszu na samym końcu wlać zupę pieczarkową i wymieszać z jedną szklanką zimnej wody i doprawiamy do smaku