Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Gulasz z fasolką czerwoną i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepisów na przygotowanie gulaszu jest bardzo dużo, jednak w większości są dość czasochłonne w przeciwieństwie do tego prezentowanego. Gulasz wykonany w ten sposób jest naprawdę pyszny. Spróbuj i przekonaj się.

Gulasz z fasolką czerwoną i papryką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz z fasolką czerwoną i papryką

 

  • 1 kg szynki wieprzowej
  • 1 cebula
  • 2 papryki czerwone
  • 1 puszka fasolki czerwonej
  • 2 marchewki
  • 200 g koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki ketchupu pikantnego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka octu ryżowego
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • Olej do smażenia
  • Szczypta chili
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej
  • Sól

Sposób przygotowania:

Gulasz z fasolką czerwoną i papryką

I

Gulasz z fasolką czerwoną i papryką
Przygotowanie mięsa. mięso kroimy w kostkę, doprawiamy i smażymy na rozgrzanym oleju.

1. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojone w kostkę mięso, smażę 10 minut. Po tym czasie mięso doprawiam papryką słodką oraz solą, podlewam jedną szklanką wody i gotuję około 30 minut.

II

Gulasz z fasolką czerwoną i papryką
Przygotowanie warzyw, marchewki oraz papryki i łączenie z mięsem.

2. Marchewki obieram, kroję w słupki, papryki oczyszczam z nasion, kroję w paseczki. Warzywa przekładam do mięsa

III

Gulasz z fasolką czerwoną i papryką
Przygotowanie sosu oraz zagęszczanie mąka pszenną.

3. Następnie dodaję, sos sojowy, koncentrat pomidorowy, miód, ocet, ketchup, chili. Gotuję dwie minuty i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody.

III

Gulasz z fasolką czerwoną i papryką
Przygotowanie fasolki czerwonej konserwowej.

4. Na koniec dodaję fasolkę czerwoną odlaną z zalewy.

IV

Gulasz z fasolką czerwoną i papryką

5. Danie gotowe.
6. Smacznego