Sposób przygotowania:
Pieczone udka na kapuścieI
1. Mięso myję, ususzam, kroję na połówki, przekładam do miski. Do mięsa dodaję pastę paprykową, jedną łyżkę oliwy z oliwek, sól, obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko dokładnie mieszam i odstawiam na dwie godziny.
II
2. Kapustę szatkuję, cebulę obieram, drobno kroję, papryki myję, usuwam nasiona, kroję w paseczki. Marchewki obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach. Wszystkie warzywa przekładam do miski, wlewam jedną łyżkę oliwy z oliwek, solę i dokładnie mieszam, Warzywa układam na dnie naczynia żaroodpornego.
III
3. Na warzywach układam udka kurczaka, piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
IV
4. Danie gotowe. Podaję z ziemniakami.
5. Smacznego