Sposób przygotowania:
Gulasz z papryką i ogórkami konserwowymiPrzygotowanie mięsa:
Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso pokroić w sporą kostkę, wrzucić do miski, wlać sos sojowy, dodać paprykę słodką i doprawić obficie pieprzem. Wymieszać, odstawić na 10-15 minut.
Przygotowanie warzyw:
Ogórki i pozbawioną gniazd nasiennych paprykę pokroić w kostkę, a cebulę w grube pióra.
Smażenie składników:
Na rozgrzanym oleju w garnku podsmażyć na rumiano cebulkę i paprykę. Dodać mięso i obsmażyć przez 5 minut, aby nie było surowe.
Gotowanie gulaszu:
Podlać wodą do przykrycia całości. Dodać ogórki, przeciśnięty przez praskę czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, tymianek.
Gotować na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie 35-40 minut.
Doprawić przyprawą uniwersalną i pieprzem i pogotować przez 2 minutki aby smaki się przegryzły. Mąkę rozrobić z odrobiną wody i mieszając rózgą zawartość garnka wlać do gulaszu.
Zagotować i podawać z kaszą lub makaronem. Smacznego!