Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1036]

Kotlety mielone Kung Fu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nie masz pomysłu na obiad, jesteś miłośnikiem dań chińskich. Oto przepis dla Ciebie. Mięsne kotlety z warzywami oraz makaronem, wszystkie składniki w jednej misce. Daj się skusić.

Kotlety mielone Kung Fu

Składniki:

Kotlety mielone Kung Fu

 

  • ½ kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • ½ główki kapusty pekińskiej
  • ½ opakowanie makaronu chińskiego
  • 5 dag grzybów suszonych MUN
  • 2 jajka całe
  • Olej do smażenie
  • Sól
  • 1 łyżeczka papryki ostrej

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone Kung Fu

I

Kotlety mielone Kung Fu
Przygotowanie grzybów, makaronu, mięsa oraz warzyw.

1. Grzyby Mun zalewam gorącą wodą na 30 minut, makaron chiński również zalewam gorącą wodą na 10 minut.
2. Do miski przekładam mielone mięso, Marchewki, cebulę obieram, warzywa ścieram na tarce o dużych oczkach, Kapustę drobno szatkuję. Warzywa łączę z mięsem.

II

Kotlety mielone Kung Fu
Krojenie grzybów, makaronu i doprawainie.

3. Makaron, grzyby odlewam z wody i bardzo drobno kroję, przekładam do miski z mięsem. Następnie wbijam jajka, wsypuję sól oraz paprykę ostrą i dokładnie wyrabiam.

III

Kotlety mielone Kung Fu
Przygotowanie masy mięsnej kotletów i smażenie na rozgrzanym oleju.

4. Z masy robię okrągłe kotlety, smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
5. Kotlety gotowe, podaję z ulubioną surówką i ryżem.

IV

6. Smacznego.